Cleveland släpper ny förlåtande wedge

De flesta golfarna spelar med cavitybackklubbor vilket gör livet något lättare. Cavityback är lättare, mer förlåtande och mer lättspelade än klassiska bladklubbor. Men lustigt nog använder samma golfspelare wedgar av tourklass, som är tyngre, mindre förlåtande och inte alls lika lättspelade.

Märkligt beslut tycker Cleveland Golf.

Cleveland har tagit fram en ny modell som hjälper de här spelarna att kunna fatta ett bättre beslut. Hur då? Med hjälp av en klassisk design kombinerad med en förlåtande cavityback såklart. Den här wedgen ska ge golfarna en tourig look med låg vikt, förlåtande egenskaper och lättspelad som en cavityback.

Cleveland Golfs nya CBX-wedge är en förlåtande wedge för den större massan som även spelar förlåtande järnklubbor. Tekniken i träffytan är i tourklassen och ger maximal spinn och kontroll medan formen och viktningen har optimerats för höga förlåtande egenskaper.
 

Vad är det som gör CBX-wedgen så smaskig?

Ny sulslipning
Dual-V sulan på Clevelands nya CBX-wedge är bredare och mer förlåtande, vilket gör att den glider bättre och mer effektivt genom träffen samtidigt som den är mångsidig nog för att slå många olika slag.

V-form i längdled
Framkanten har lite mer bounce för att den inte ska gräva ned sig samtidigt som den bredare bakdelen ger mer stabilitet och lyft genom träffen utan att klubban studsar på marken.

V-form i sidled
Den bredare tån underlättar bunkerslag och slag där träffytan är square. Hälen är smal som på en traditionell wedge, vilket underlättar om man vill öppna upp bladet.

Perimeterviktning
Perimeterviktningen gör att 76 gram har kunnat flyttas från wedgens centrum (om den inte haft något hålrum) och placeras längs kanterna och i den bredare sulan, vilket ger wedgen ett högre MOI.

Feel Balancing Technology
Optimerad viktning flyttar tyngdpunkten tre millimeter närmare träffytans centrum än genomsnittet, vilket ger mer konsekventa resultat och bättre känsla.

Ny Rotex-träffyta
De tre tekniker som ingår i Rotex-träffytan ger tillsammans konsekvent backspinn i alla lägen.

TOUR ZIP GROOVES
En djupare och smalare U-form med skarpare kanter för alla loft ger bättre kontakt i flera förhållanden. Groove-strukturen är utformad för att motverka så kallade flyers från ruffen vid fulla slag med lägre loftade wedgar samt ge maximal spinnkontroll och konsekventa resultat i djup ruff kring greenerna med mer högloftade wedgar.

MIKROFRÄSNING
Det avancerade mönstret som ges av en mikrofräsning i två steg ökar friktionen och riktningsförstärks efter loft: låga loft (46°–52°) har ett cirkelformat mönster mer i riktning mot framkanten för bättre resultat vid fulla slag. Höga loft (54°–60°) har ett mönster mer riktat mot tån som matchar svingspåret för slag med öppen träffyta, vilket ger bäst resultat kring greenerna.

LASERFRÄSNING
Ett sista pass med laserfräsning finjusterar ytstrukturen till den regelmässiga gränsen för maximal friktion och backspinn kring greenerna.

Wedgen kommer i dessa utföranden:

Nya Clevelandwedgen beräknas dyka upp i mitten av september och kommer ligga på
1 399:-