Cleveland är tillbaka! Launcher är tillbaka!

Tänk dig att man stoppar i en ny motor under
huven på en elegant gammal
Aston Martin och vips – Du har en
Cleveland Launcher HB

Cleveland är ett märke som står mig varmt om hjärtat då jag är uppvuxen med en 588 wedge i handen och X antal modeller av deras fina TA-järn. Tyvärr blev Clevelands woods aldrig lika populära som deras järn och wedgar.

Men sen kom HiBore.

För flera år sedan släppte Cleveland den legendariska HiBore drivern med det märkliga och urgröpta klubbhuvudet. Drivern sålde inte speciellt bra men det stoppade inte Cleveland från att släppa en ny upphottad modell som kom att heta HiBore XL.

Nu tänker du säkert samma sak som vi tänkte när vi skulle börja sälja den ”Men lägg ner HiBore för guds skull”

Men drivern sålde så det bara sjöng om det! Den spöade allt som kom i dess väg. Sen släppte Cleveland HiBore XL Monster och då gick det inget vidare igen.

För två år sedan slutade Srixon/Cleveland med försäljningen av järn och woods från Cleveland och de kunde bara köpas i Asien.

Men nu är Cleveland tillbaka!

Den klassiska Launchern att titta fram igen och självklart har den fått ny teknologi som du säkert kan gissa vart den kommer ifrån? HiBore såklart.

Den nya drivern har kombinerad teknologi från HiBore och Launcher som tillsammans bildar drivern – Launcher HB.


Så vad har hänt?

Kronan
Den nya HiBore kronan hjälper till att öka bollhastigheten på grund av att den flexar. Det innebär även hög launch med låg spinn. Win Win.

Träffytan
En unik träffyta vid namn Flex-Finns som komprimerar bollen på bästa sätt, framför allt vid häl och tå träff.


Träffyta2
Nya Launcher Cup Face bidrar till ett högre COR värde på en större del av träffytan än tidigare.

d
Hosel
En ny lättviktshosel gör att vikten håller sig långt bak och långt ner. Enligt Cleveland bidrar inställningsbara adapters till att vikten inte lyckas hålla tillräckligt långt ner och bak då adaptern väger en hel del.

 

Jag blev väldigt glad när jag fick se och provslå woodsen förra veckan. Det var exakt som jag hade hoppats på fast ännu bättre.

Första svingen med Launcher drivern var inte bra. Jag träffade långt ute på tån och jag struntade i att titta efter bollen och värdena i Trackman. Då säger Niklas från Cleveland/Srixon ”Bra slag” och jag fattade noll. Jag tittade på värdena och insåg att smash factorn var 1.48 och bollhastigheten var hög?! Det var oerhört märkligt faktiskt. När jag sen fortsatte att slå med varierande bollträff så låg smashen och bollhastigheten fortfarande väldigt högt.

Jag har nog aldrig upplevt en sådan utväxling tidigare och du kan ju gissa hur bra den presterar vid bra bollträff?

Den har inga vikter som går att flytta, den går inte att ställa om loftet på och den ser inte mycket ut för världen. Launchern har blivit uppdaterad, men ändå gått bakåt i tiden. Det är sällan jag har provat något som genererat så pass bra värden förut.

Tänk dig att man stoppar i ny motor under huven på en elegant gammal Aston Martin och vips – Du har en Cleveland Launcher HB.

Här är mina slag med Clevelanddrivern:

Och här är ett typiskt värde som jag fick:

Inte nog med att drivern är skön och flyger som bara den, priset är bra också.

2 999:- för att vara exakt och det är mycket driver för pengarna kan jag lova. Drivern har världspremiär den 15/9 och kommer självklart i dam också.

Loft: 9, 10,5 och 12 grader

Dessutom släpps det även tillhörande fairwaywoods och hybrider där allt erbjuds även för damerna.


 

Den här gick också som tusan, nästan för långt faktiskt. Den genererade rätt lite spinn för att vara 15 grader men en bollhastighet som hette duga. Jag jämförde den mot andra konkurrenter och ingen drev ut den. Den här skulle jag rekommendera i 18 grader om du ska ha den från fairway. Men letar du efter ett komplement till drivern så kommer 15- gradaren inte göra dig besviken.

Fairwaywooden kommer i 15 och 18 grader.

Pris: 1 999:-


 

Det här ljudet kommer du gilla och framförallt hur förlåtande den är. Den ligger väldigt fint till bollen och bjuder på allt som jag önskar av en hybrid.

Hybriden kommer i 19, 22 och 25 grader

Pris: 1 799:-