Matthew Fitzpatrick vinner Omega European Masters

fitz.jpg

Då var dags för den lille spillevinken Matthew Fitzpatrick att kamma hem ytterligare en seger vars pokal är större än han själv. Som du säkert kommer ihåg så vann engelsmannen Nordea Masters förra året på Bro Hof.

Jag följde Matthew i somras när Nordea Masters gick på Barsebäck och tänkte - kan han, kan jag. Jag blev inte alls imponerad. Det såg inte klokt ut när han stod bredvid Stenson på rangen. Man kan snällt säga att ljudet och bollflykten skiljde dem åt. Sen fick jag sota för mina nedlåtande tankar.

När Matthew fick en wedge/putter i handen förstod jag varför han tog hem sin fjärde seger på Europatouren. Det var verkligen imponerade att se vilken kontroll han har runt greenerna. Det var efter det jag insåg att jag ska sluta slå järnsjuor på rangen och ställa mig och chippa istället.

Några från kontoret var på plats i Schweiz och följde Matthew. Här är ett smakprov på hans fina wedgespel på 9:e hålet.

Det krävdes tre särspelshål mot Scott Hend innan Matthew fick hjälp med att lyfta upp pokalen. Hend gjorde bogey på sista vilket lämnade Matthew en enmeters för vinst vilket han enkelt drog i med sin gamle trotjänare Yes! Tracy II.

Det är faktiskt så att nästan hela hans bag är fylld med trotjänare. Detta är hans (fjärde!) säsong med sina Ping i25 (3-5) och Ping S55 (6-9) järn. Han kör fortfarande med 47:an från Ping Gorge tillsammans med 54 och 58 i Titleist SM5. Även hans gamla Ping G25 spoon är kvar tillsammans med en "ny" fairwayood #7 från Ping G. Fast drivern är ny -Taylor Made M2 2017 med ett Graphite Design Tour AD-BB 6X.