TaylorMade P790 utmanar Callaway Apex CF16

790.jpg
This beaty is a beast!

För några år sedan fick flera märken för sig att ta fram en klubba som ser ut som tourklubba fast genererar längd som en förlåtande. De som uppskattade den typen av klubba mest var de som hade tappat lite längd med åren och var van att titta ner på ett snygg och elegant klubbhuvud. Tänk bara på alla duktiga tjejer -Äntligen fanns det modeller som både gav dem looken och längden.

Nu är det dags att välkomna TaylorMades nya innovation till marknaden vars artistnamn kommer gå under P790.

TaylorMade P790 är en väldigt snygg klubba som genererar längd som vilken förlåtande modell som helst. Det är svårt att hitta en mer elegant och sofistikerad rackare som denna. Så hur kan den gå så långt men ändå vara så pass snygg?

hollow.jpg


P790 har ett ihåligt huvud som har en skruv i tån där SpeedFoam (skum) injiceras i hålrummet och expanderar fyra gånger sin storlek. Detta gör att skummet pressas ut mot sidorna och stöder den smidda träffytan som bara är 1,75 mm tjock på vissa ställen. Utan skummet hade träffytan spruckit. Ju tunnare man lyckas göra träffytan desto mer flexar den och därav längden.

 

foam.jpg


 

Järn 3 till 7 har en tungstensvikt i bak på cavityn för att öka de förlåtande egenskaperna (MOI) genom hela uppsättningen.

Jag fick chansen att provslå P790 igår och den var verkligen helt fantastisk. Som vanligt får man räkna med ett lite hårdare ljud när träffytan är tunn men det gjorde ingenting. Träffen var hård men ändå mjuk, förstår du vad jag menar? TaylorMade grabbarna som var med när jag prov slog sa att klubbans slogan var "This beaty is a beast" och jag kan inget annat än instämma.

Jag skulle rekommendera P790 till spelare mellan 5-12 i hcp ungefär. Jag tror att vissa kommer vara intresserade av en kombo av P790 i 4-6 och P770 i 7-PW.

P790 kommer finnas i våra fittingstudios i början av oktober och kommer finnas i butikerna i mitten av oktober.

Pris: 10 399:- för 6 järn med stålskaft