Titleist släpper 7:an

weddge1.jpg

När Titleist tillsammans med företagets wedgeguru Bob Vokey släppte SM6-serien var det tyngdpunktsplaceringen som stack ut.

Vokey och hans team kom fram till att ju högre loftet på wedgen är, desto högre upp på klubbhuvudet borde tyngdpunkten placeringen sitta. Medan de lägre loftade wedgarna hade den längre ner för att likna järnklubbans egenskaper.

Men vad innebar det?

Tittar vi på dagens drivers så sitter tyngdpunkten långt ner för att spinnen på bollen ska minska. Det gör även att bollens utgångsvinkel ökar. Så med andra ord: hög bollbana och lite spinn. Det absolut bästa för att slå så långt som möjligt.

Gissa vad Titleist gjorde med wedgarna? De vände på steken!

Om tyngdpunkten sitter högre upp tittar en lägre bollbana fram tillsammans med högre spinn. Och spinn är något som alla märken kämpar med att öka år efter år.

Därför har Titleist utvecklat denna teknologi. De högre loften har vikten ännu högre upp på klubbhuvudet medan de klubbor med lägre loft har vikten närmare sulan.

SM7:ans skåror är byggda för att hålla längre än tidigare. Företaget säger även att spinnen har ökats med cirka 100 varv, vilket inte välter någon kiosk direkt. Men alltid något.

Utöver deras vanliga sulalternativ så har Titleist lagt till "D-Grind" vilket är en hög-bouncad M-Grind.

SM7:an beräknas dyka upp 11:e mars med ett pris på 1 599:-

Wedgen kommer i tre olika utföranden: Tour Chrome, Brushed Steel och Jet Black.