TaylorMade släpper wedge med hög tå

hitoe1.png

Det har börjat dyka upp en märkligt formad wedge bland TaylorMades tourspelare. Både Rory McIlroy, Justin Rose och Dustin Johnson har stoppat ner TaylorMades nya Hi-Toe wedge som ska erbjuda något utöver det vanliga. Wedgen påminner om Callaways PM Grind, som varit ensam i segmentet tidigare.

hittoe3.png

Hi-Toe-wedgen har en utdragen hög tå för att på sätt flytta klubbans centrala mittpunkt högre upp. Det betyder att slag som träffas under tyngdpunkten kommer få en lägre utgångsvinkel tillsammans med mer spinn. Man kan kalla det win - win.

Den höga träffytan gör även att bollträffar högre upp på bladet blir skönare då sweetspoten sitter något högre upp.

En hög bounce på framkanten av sulan gör det lättare att glida igenom ruffen utan att gräva fast i marken. På sulans tå och häl ser vi en avfasad slipning för att undvika att klubban fastnar och vrider sig.

Wedgen kommer i 58, 60 och 64 grader med ett KBS Hi-REV 2.0-skaft som standard.

När wedgen dyker upp i butik och vilket pris den kommer ha vet vi i nuläget inte.

Fortsättning följer.

hitoe2.jpg