Skåror i skårorna?

daddy.png

Callaway har alltid gjort wedgar som spinner mycket och liksom Titleist Vokey väljer många tourspelare att stoppa ner wedgarna i bagen även fast det inte har kontrakt med dem.

Nu har Callaways wedgeguru Roger Cleveland fått fart på sitt team och nytt tänk gällande spinn har tittat fram.

"Har vi verkligen tittat på alla aspekter gällande maximal spinn?" frågade han sitt team.

Sen började de jobba.

Efter mycket om och men kom teamet fram till ett helt nytt sätt att skapa skårorna i wedgen. Med hjälp av ett sågliknande verktyg lyckades Callaway ta fram skåror det aldrig har lyckats göra tidigare. Callaway kallar det skåror i skårorna.
 

Roger Cleveland förklarar mer i detalj vad de har lyckats ta fram.


Utformningen och antalet skåror varierar beroende loftet. Från 52 grader och lägre sätts något mindre spinn på bollen vilket genererar en mer kontrollerande bollbana medans de högre loften från 54 och uppåt är designade för att sätta maximal spinn.

De har även adderat en skåra längst ner vars uppgift är att sätta hög spinn även på träffar långt ner på träffytan.

Wedgen kommer i fyra olika sulor: S - C - W och X grind.

C : Bra för lobbslag då bouncen inte ökar lika mycket vid ett öppet huvud. C sulan är perfekt om du redan har en bunkerklubba och enbart är ute efter en lobbwedge.

S : Standardsula för alla typer av slag. Perfekt sula om du bara ska ha en wedge för lobbslag och bunker.

W : Står för "Wide" vilket passar bra för mjukare underlag och framför allt bunkern. Inte optimal om du öppnar upp klubbhuvudet för lobbslag.

X : Ny sula från Callaway som är smal fast med en hög bounce. Passar bra för spelare som tar mycket torv eller har en mjuk hemmabana.


Callaway MD4 wedgen beräknas dyka upp i slutet av januari och kommer ligga på 1 599:-