Röhnisch jobbar med hållbarhet

rön.jpg
Många pratar om vikten av hållbarhet
rön5.jpg

 

Konfektionsföretaget Röhnisch har bestämt sig för att göra något åt saken istället. 2018 blir året då det populära klädmärket för aktiva kvinnor verkligen går all in för att få konsumenten att göra smartare och med medvetna val.

Så vad innebär det då i klartext?

Bland annat kommer Röhnisch att arbeta hårt med återanvänt material i sina plagg, för att spara på naturresurserna och använda mindre kemikalier, vatten och energi.

 

rön2.jpg

- Produktion av kläder kommer alltid att ha en påverkan på vår miljö. Vårt mål är att fortsätta att erbjuda kläder till aktiva kvinnor som älskar ett liv i rörelse, men att successivt lära oss hur vi kan minska dess påverkan på miljön. Det är en stor utmaning men om vi vill fortsätta att spela golf på banor omgivna av en fantastisk natur så är det hög tid att börja prioritera dessa frågor, säger Annica Rantala, designchef på Röhnisch.

Stora delar av företagets golfkollektion 2018 kommer att bestå av återanvända fibrer.

 

- 2017 lanserade vi vår första kollektion med en stor andel hållbara material. I golfkollektionen för våren och sommaren 2018 är hela 60% av allt material återvunnet. Dessutom är våra stickade tröjor gjorda av 100% ekologisk bomull. I våra mest funktionella regn- och vindplagg använder vi ett membran som kan brytas ned i naturen säger Annica Rantala.

 Den nya kollektionen från Röhnisch finns redan nu i våra varuhus och på dormy.se