Nu lanserar Galvin Green plagget för 95 av 100 ronder

Golf i Sverige och Norra Europa är inte alltid liktydigt med en promenad i solsken. De vädermässiga förutsättningarna skiftar både kraftigt och ofta och det är inte alltid lätt att klä sig.

Det har svenska Galvin Green tagit fasta på – och lanserar nu ett helt nytt material.

Det handlar om Interface-1, som finns i den nya produktserie som nyss har kommit in till Dormy inför säsongen 2018. Tanken är att skaljackan, som är både vind- och vattenvisande, ska vara något av golfarens bästa vän och kunna användas flitigt under de flesta dagar på banan.

- Det bästa med Interface-1 är mångsidigheten i produkten, du kan använda plaggen 95 av 100 rundor. Inteface-1 produkterna är vindtäta och har en extremt hög andningsförmåga och stretchiga, vilket gör att du får en hög rörelsefrihet och komfort. Du kan både använda den som en jacka men även som ett mellanlager, säger Rebecka Nilsson, på Galvin Green.

Hur har ni gått till väga för att ta fram materialet?
- Vi sökte ett material som var vindtät, vattenavvisande och samtidigt hög andningsförmåga. Med detta i sikte så besökte vi olika mässor och leverantörer. Innan vi släpper en produkt till marknaden så testar vi allt för att vara säkra på att materialet och produkten håller den höga kvalité som vi kräver och strävar efter.

Vilken typ av golfare vill ni locka?
- Vi vill locka den golfaren som söker en mångsidig jacka som klarar av de olika väder elementen så som vind, kyla, värme och som även är vattenavvisande.

Plaggen i Interface-1-serien finns för både damer och herrar.

Galvin Green Lance (Herr)

Galvin Green Lance (Herr)

Galvin Green Lydia (Dam)

Galvin Green Lydia (Dam)