Lindberg litade på damdriver från Ping

Foto: Jeff Gross/AFP

Foto: Jeff Gross/AFP

Pernilla Lindberg hade inte vunnit på sina 250 starter på proffstouren. Hon hade knappast kunnat välja ett bättre tillfälle att göra det på.
Genom segern i ANA Inspiration skrev hon in sig i golfhistorien som en av de sex svenska spelare som har vunnit en major. Till sin hjälp hade hon en bag bestående av 14 Pingklubbor – och vi kan fästa lite extra vikt vid två av dem.

Den mest framträdande klubban för Lindberg den här veckan var givetvis puttern. Hon använder en Ping’s Cadence TR Rustler, som är en malletmodell med mycket vikt placerat lågt och långt bak för att vara förlåtande vid sämre träffar. En annan intressant detalj är hennes driver. Lindberg använder nämligen en dammodell, vilket är väldigt ovanligt för spelare på den här nivån. Hon har Pings GLe-modell i bagen och den har en huvudvikt som är klart lättare än exempelvis Pings G400-driver.

Här är Pernilla Lindbergs bag

Driver: Ping GLe, 11.5 grader.
Fairwaywood: Ping G400,15 grader.
Hybrid: Ping G, 19 grader.
Järn: Ping i200, 4-pw.
Wedgar: Ping Glide 2.0 (50, 54, 58 grader)
Putter: Ping Cadence TR Rustler.

Boll: Titleist Pro V1